In een organisatie kunnen zich taaie vraagstukken voordoen. Vraagstukken op het gebied van de formele en vaker nog op de informele processen. Taai omdat het de uitvoering beïnvloed, werkprocessen niet efficiënt zijn. Ook omdat het nog ongrijpbaar is. Organisatiebegeleiders zijn in staat vanuit meerdere perspectieven te mee kijken. Het individuele, team en organisatie perspectief als een dynamische systemische eenheid. Maatschappelijke vraagstukken, externe ontwikkelingen, werken in een netwerk kunnen van invloed zijn op de interne samenwerking. 

Het gaat niet om enkelvoudige oplossingen. Het ophalen en analyseren van de verschillende perspectieven vraagt tijd en aandacht. Deze verbinden aan de visie en werkprocessen binnen de organisatie vraagt kennis en strategie. Soms betekent het ontwikkelen van een nieuw gezamenlijk perspectief met een passende werkstructuur, technologische ondersteuning. Soms de begeleiding van een leertraject, de implementatie van een nieuwe aanpak,  het borgen van nieuwe processen. Soms leren over dynamiek, bewustwording en herkenning daarvan.

Heb je een vraag die je voor wilt leggen neem dan gerust contact op via het contactformulier of telefonisch via 06 53 944 147.