Intervisie is een begeleidingsvorm  waarbij collega’s elkaar ondersteunen in het verbeteren van hun functioneren, deskundigheid of kwaliteit van het werk. Vaak is dat een professionele uitwisseling tussen medewerkers die werkzaam zijn in hetzelfde vakgebied of met eenzelfde taak of doelgroep. Een intervisiegroep biedt een veilige omgeving zonder hiërarchie. De onderwerpen worden door de deelnemers zelf ingebracht en kunnen betrekking hebben op het inhoudelijke werk, vraagstukken, ervaringen, belemmerende gevoelens – overtuigingen, organisatie veranderingen en de ontwikkeling-vragen van deelnemers, organisatie of beroep. Er zijn verschillende methodieken die toegepast kunnen worden in intervisie. Van belang is dat deze past bij de organisatie en de medewerkers.

Naast het bewaken van de tijd en structuur, samenvatten en doorvragen. Is het belangrijk een veilige en betrouwbare omgeving en een kader aan te bieden.  Om te kunnen leren en ontwikkelen met aandacht voor de professionele identiteit en de persoonlijke zelf,  aandacht voor parallelprocessen en ontwikkeling.

Steeds vaker wordt van teams verwacht dat zij zelfsturend zijn. Dat vereist niet alleen bewustwording en inzicht in doelstelling, taken, rollen, elkaars sterke punten en ontwikkelplannen. Het vraagt ook om een aanspreekcultuur, commitment in de resultaat afspraken. Het vraagt begrenzing en containing van heftige emoties. Het vraagt een passende werkstructuur. Samenwerken vraagt ook om humor en relativeringsvermogen.

Voor ZZP-ers organiseer ik intervisie bijeenkomsten. We werken met een vaste groep van minimaal 5 en maximaal 8 professionals. Belangstelling? Meld je aan via het contactformulier Heb je vragen bel of app me dan via 06 53 944 147.

 

Een gedachte over “Teamraster en intervisie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s