Emotionally Focused Therapy, EFT, richt zich op de verbetering van de emotionele verbondenheid met je jezelf. En de emotionele verbondenheid van partners in een relatie, van gezinsleden in familie verband. EFT is praktisch, helder gestructureerd, wetenschappelijk onderbouwd, effectiever dan alle andere vormen van relatietherapieën.

EFT is gebaseerd op gehechtheids- en systeemtheorieën. Verder gebruikt EFT experiëntele interventies om onderliggende hechtingsangsten en onbeantwoorde hechtingsbehoeftes te bereiken. Het EFT-kader biedt een heldere stappen die gevolgd worden, echter niet leidend zijn. Samen leren we dit negatieve interactiepatroon herkennen en doorbreken. In de eerste fase leren jullie het negatieve interactiepatroon herkennen en de rol van jezelf hierin. In de tweede fase staat de verbinding centraal. Jullie leren over elkaars hechtingsbehoeftes en hechtingsangsten, deze uit te spreken en ermee om te gaan. Dit geeft veiligheid waardoor het mogelijk is een andere emotionele verbinding en nieuwe oplossingen te creëren. Geen enkel proces is lineair en zoals in een dans zijn er stappen vooruit, opzij, achteruit en is een draai mogelijk als je de bereidheid hebt elkaar te voelen. Het geeft hoop als blijkt dat de relatie niet zo slecht is, maar dat er een patroon in zit dat jullie vastzet.

EFT is in de basis een emotie gerichte therapie en kan individueel, in paren en gezinsverband gevolgd worden. Heeft u vragen of belangstelling neem gerust contact op.

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s