Tijdens mijn studie als sociaal agogisch werker ontdekte ik de kracht van ervaren, de inzet van zelfhulpnetwerken en ervaringsdeskundigheid. Daarmee werd de basis gelegd voor een eigenzinnige carrière. Tijdens mijn eerste baan, als groepsleidster in de forensische psychiatrie, kreeg ik de mogelijkheid zowel een psychodrama- als een opleiding tot dramadocent te volgen. Hier leerde ik me te verplaatsen in de ander zonder me daarin te verliezen. Ik leerde gedetailleerd naar gedrag en emoties te kijken.Verdiepte me in observatie, diagnostiek, dissociatie en traumabehandeling. Het begrijpen van de belichaming van cognities vond pas echt plaats na een opleiding tot bewegingsexpressietherapeut. Waar psycho-analytisch gedachtegoed werd verweven met gestalttherapie en expressie. Ik werkte 20 jaar met daders en slachtoffers, maar bovenal mensen met een verstoorde opvoeding, een moeilijke hechting en een negatief beeld van zichzelf of de wereld. Naast de Forensisiche Psychiatrie heb ik gewerkt met mensen met een verslaving en met mensen met een eetstoornis. Ik ben bekend met gezamenlijke besluitvormingsprocessen als uitgangspunt in de begeleiding.

Mijn kennis en ervaring kon ik bundelen in een boek over dramatherapie en ervaringsgerichte werkvormen, In Scène. Tevens kreeg ik de mogelijkheid onderzoek te doen naar de werkzame factoren van vaktherapie in de forensisiche psychiatrie. Dit resulteerde in een publicatie uitgegeven door het Expertisecentrum Forensische Psychatrie en The Arts in Psychotherapy. In dezelfde periode was ik voorzitter van de Nederlandse Vereniging voor Creatieve Therapie waar ik de fusie begeleide naar de FVB. Samen met drama therapeuten werkzaam met mensen met eetstoornissen heb ik een consensus based module geschreven omtrent lichaamsbeleving en zelfwaardering.

Tevens heb ik de Leergang supervisiekunde gevolgd. Dit is de huidige opleiding begeleidingskunde. Deze opleiding richt zich op supervisie, coaching en organisatiebegeleiding. Ik ben tevens opgeleid en bevoegd Leersupervisor. Voor therapeuten (in opleiding) verzorg ik werkbegeleiding, supervisie of leertherapie.

Meer informatie over (leer)supervisie, coaching is te vinden op https://gorrycleven.com/training-coaching-supervisie/training/

Op diverse vlakken heb ik me bijgeschoold.

 • Psychopathologie en gender
 • Psychopathologie en interculturele aspecten
 • Traumabehandeling en dissociatie
 • Stresshantering en emotie regulatie
 • Groepsdynamica
 • hartritme biofeedback
 • Licentie interpersoonlijke checklis, ICL-R
 • Lichaams Attitude Vragenlijst,
 • Assertiviteit, zelfvertrouwen en lichaamsbeleving
 • Opstellingen

De kosten voor een therapietraject bedragen:

 • € 60 voor een intake
 • € 90 voor een sessie van 50 – 60 minuten
 • € 45 voor een Skype sessie van 30 minuten
 • € 150 voor 5 online contacten

Langere sessie zijn mogelijk, evenals systeembehandeling of (deels) online begeleiding.

Voor de onkosten kunnen klanten een beroep doen op hun werkgever, vaak zijn er CAO afspraken omtrent leren en ontwikkeling, een studiebudget of een fonds. Zelfstandigen kunnen de kosten aftrekken van de belasting.

Tevens is vergoeding mogelijk vanuit het aanvullende pakket van de zorgverzekering. Er zijn meerdere ziektekostenverzekeraars die deze therapie vergoeden vanuit het aanvullend pakket. Dit is per persoon verschillend. Omdat de therapie uit het aanvullende pakket vergoed wordt, hoef je niet je eigen risico aan te spreken. Vermeld bij telefonisch informeren bij je zorgverzekeraar mijn AGB Code: 94-011298 of AGB Praktijkcode 94-59112. Maatwerkoplossingen zijn bespreekbaar.

Als psychosociaal therapeut ben ik lid van de NVPA en de RBCZ en als dramatherapeut van de NVDT onderdeel van de FVB. Ik voldoe aan de kwaliteitseisen van registratie en herregistratie. Vanaf 1 januari 2017 is de Wet Kwaliteit, Klachten en Geschillen Zorg, kortweg de Wkkgz, voor alle werkers in de gezondheidszorg van kracht. Hiervoor ben ik aangesloten bij de SCAG

Wil je je aanmelden of heb je een vraag neem dan gerust contact op via het contactformulier of telefonisch via 06 53 944 147.

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s