Psychomotorische therapie, bewegingsexpressie- en dramatherapie zijn ervaringsgerichte behandelmethoden voor klachten die zich lichamelijk of in gedrag uiten. Denk hierbij aan lichamelijke of emotionele spanning, ademhalingsproblemen, onverklaarbare psychosomatische klachten, negatief zelfbeeld, verstoorde lichaamsbeleving, moeite met het opkomen voor jezelf, onzekerheid of impulsiviteit. Als co-behandelaar begeleid ik o.a. mensen met een PTSS, een burn-out, eetproblematiek.

Deze ervaringsgerichte therapie richt zich op de herkenning van emotionele blokkades en lichamelijke signalen. Als deze een negatieve invloed hebben op je denken, voelen en handelen kom je in een vicieuze cirkel terecht. De behandelmethode kent vier fases. In de eerste fase leer je de emotionele en lichamelijke sensaties onderscheiden. Je leert deze herkennen in situaties in het dagelijks leven. In de tweede fase leer je de koppelingen met de interne gedachten en opvattingen herkennen. Je leert verbinding te maken met je geschiedenis, ervaringen en gebeurtenissen die bepalend zijn geweest. In de derde fase leer je te kijken naar jezelf, je lichamelijke sensaties voor te zijn, cognitief te kaderen en daarmee regie over je emoties en gedrag te krijgen. In de vierde fase richten we ons op bestendiging in verschillende dagelijkse situaties en spanningsvelden.

Door het ervaringsgerichte karakter van de aanpak, door gebruik te maken van jou ervaringskennis en door inzichten en kennis te delen wordt je maximaal eigenaar van je eigen proces.

Vraag je je af of ervaringsgerichte therapie iets voor jou kan betekenen of wil je je aanmelden neem dan gerust contact op via het contactformulier of telefonisch via 06 53 944 147.

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s