Samen reflecteren.

Samen kijken we hoe je organisatie duidelijkheid, structuur en veiligheid kan bieden als zelfsturing gevraagd wordt. Hoe je als team kunt groeien naar een ontwikkel- en aanspreekcultuur. Hoe je alertheid voor parallelprocessen helderheid brengt, emoties plaatst en ruis kan voorkomen.

Een aantal jaren geleden kreeg ik de vraag een instrument te ontwikkelen waarmee teams en leidinggevenden zichzelf een spiegel kunnen voorhouden. Een boeiende vraag waarvoor ik onderzoek heb gedaan naar de ontwikkeling binnen teams en begeleiding in vijfentwintig verschillende organisaties. Het resultaat is een kaartspel geworden gebaseerd op teamontwikkeling en organisatiethema’s: Het Teamraster  is een teamspel waarmee medewerkers niet alleen zicht op hun samenwerking krijgen, maar ook op hun doelmatigheid en informele processen. Het Teamraster – Spel werd uitgegeven door Bohn Stafleu van Loghum samen met het boek ‘Teams in welzijn en gezondheidszorg’.

De begeleiding van zelfsturing in teams kan niet zonder kennis van de krachten in een organisatie die deze zelfsturing ondersteunen of juist in de weg staan. Bewustwording van parallel processen in de alle lagen van een organisatie is helpend bij een koerswijziging. Parallelle dynamieken tussen aandacht of verwaarlozing in gezinssystemen en organisaties biedt informatie over dit informele krachtenspel. Dit kan een verstorende factor zijn het behalen van doelstellen en resultaat. Een eendaagse masterclass Teamraster en parallelprocessen biedt hierin inzicht en handvatten.

De 2-daagse training Bewust in Interactie met behulp van de ICL-R biedt inzicht in de interactiepatronen binnen een groep, team of familie. 

Een 3-daagse intervisie training gaat dieper in op de implementatie van intervisie als structureel onderdeel van reflectie binnen een organisatie of binnen je vakgebied.

Meer informatie over de mogelijkheden van een Masterclass teamontwikkeling in organisaties, Bewust in Interactie, een Intervisie-training? Neem dan gerust contact op via het contactformulier of telefonisch via 06 53 944 147.