Wil je professioneel intervisie leren begeleiden? Wil je in de methodiek van intervisie begeleiden kunnen variëren? Wil je de groepsontwikkeling van teams en samenwerken beter leren begrijpen dan is deze intervisie training iets voor jou!

Intervisie is een begeleidingsvorm  waarbij professionals elkaar ondersteunen in het verbeteren van hun functioneren en hun deskundigheid van het werk. Intervisie is een methodisch groepsgesprek tussen professionals werkzaam in een mensgericht vakgebied. Intervisie is gericht op het verbeteren van de kwaliteit van het eigen functioneren. Daarvoor kunnen ingebrachte onderwerpen persoonlijk, professioneel, methodisch en ethisch zijn.

Een intervisiegroep streeft naar een veilige omgeving zonder hiërarchie. De onderwerpen hebben vaak betrekking op de inhoud van het werk. Ervaringen, gevoelens, overtuigingen, organisatie- team of groeps-dynamiek, parallelprocessen, persoonlijke & professionele indentiteit en ethische vragen komen aanbod. Je maakt kennis met verschillende methodieken.

Begeleiding van intervisie vraagt om meerdere competenties. Naast het bewaken van de tijd en structuur,  samenvatten en doorvragen. Is het belangrijk een betrouwbare omgeving te bieden, te spiegelen en de dynamiek te bespreken. Tijdens de intervisie-training leren de deelnemers over hun eigen stijl, professionele identiteit in relatie tot persoonlijke patronen.

Leeropbrengst Na deze intervisie-training ben je in staat om zelfstandig een intervisiegroep te begeleiden. Intervisie binnen je organisatie te implementeren. Diverse werkvormen in te zetten.

Deze interactieve online intervisie training zal gegeven worden op:

  • zaterdagen 28 november en 12 december 2020 en 9 januari 2021 (aanmelden niet meer mogelijk)

Je kunt je opgeven voor de training in 2021

  • woensdagen: 21 april,19 mei en 16 juni 2021
  • vrijdagen: 3 en 26 november, 17 december 2021

De van oorsprong 3-daagse fysieke intervisie-training is omgebouwd tot een interactieve blended training. Een mix van online les en uitwisseling via zoom, voorbereiden thuis, oefenen in subgroepjes, reflectie en e-mail coaching. We starten telkens om 09.30 uur.

Tijdsinvestering: 24 uur contacttijd en 24 uur voorbereidingstijd

Accreditatie: LVSC – 6 PE – (leer)supervisoren, coaches en organisatiebegeleiders / Registerplein – 26 PE – Cliëntondersteuners, Gezinshuisouders, GGZ-agogen, Maatschappelijk werk, Sociaal Agogen, Register Sociaal Juridisch Dienstverleners, Sociaal Werkers / SKJ 32 PE

Kosten € 750,= inclusief BTW, reader, Teamraster / 10 % korting voor LVSC leden.

Het is mogelijk de intervisie-training incompany te verzorgen of uw organisatie te begeleiden in de implementatie van intervisie.  Neem contact op voor een adviesgesprek of een offerte via het contactformulier of bel naar 06 53 94 41 47

Opgave voor de training, onder vermelding van de data, is mogelijk via gorrycleven@icloud.com of via het contactformulier.