Inzichten door schrijven

Het schrijven begon ruim 25 jaar geleden vanuit de behoefte, destijds, mijn werk als (psycho-) dramatherapeut over te dragen en te funderen. Daarvoor schreef ik al enkele modules en artikelen over een gestandaardiseerde observatie methode, de taal van het lichaam (‘Het lichaam weet’) en de ontwikkeling van creatieve therapie. Later over dramatherapie, ervaringsgerichte werkvormen, trainingsacteren en over teamontwikkeling. Ik ontwikkelde een eerste spel voor teams, het Teamraster.

Dat schrijven een confronterend en creatief proces is ontdekte ik tijdens het schrijven van mijn eerste boek, In Scène. Dramatherapie en ervaringsgerichte werkvormen. Stilstaan bij kennis en ervaring door te ordenen en wetenschappelijk te onderbouwen. Teruglezen en anderen laten meelezen zorgt voor aanscherping en extra reflectie. Tijdens het schrijfproces ontstaan nieuwe inzichten. een prachtig proces

Hier kun je publicaties of onderdelen daarvan downloaden. Ook enkele interessante publicaties over reflectie zijn hier terug te vinden. Incidenteel schrijf ik op opdracht of ben ik meelezer. Wil je meer weten neem dan gerust contact op, via het contactformulier of telefonisch via 06 53 944 147 of Whatsapp.