Zekerheid

“Meer zekerheid in de uitvoering”, was een van de reacties uit de evaluatie van de driedaagse intervisietraining van dit jaar. 

Vaak zijn professionals in staat intervisie zelf vorm te geven. Echter als professionals elkaar in de uitvoering van het werk tegenkomen of afhankelijk zijn van elkaar in die uitvoering blijkt het lastiger intervisie zelf vorm te geven. Andere dynamieken kunnen dan de overhand krijgen waardoor het hanteren van de structuur die intervisie nodig heeft lastig blijkt.

Regelmatig is dat terug te voeren op de basisbehoeften in contact. Die ook tijdens intervisie van belang zijn.

  • Ben ik in beeld? Word ik gezien? 
  • Heb ik enige mate van invloed? Is er aandacht als ik spreek? 
  • Is de afstand nabijheid passend voor mij? Kan ik grenzen en ruimte geven?

Tijdens de intervisie-training is aandacht voor parallelprocessen in de werkrelatie, de samenwerking met anderen. Intervisie methoden staan centraal om te ervaren welke methode past bij jou of bij de inbreng. Professionele identiteit is een bril om naar loopbaanontwikkeling te kijken. Het doel van de training is de deelnemers toe te rusten om intervisiegroepen te gaan begeleiden. Dat is gelukt, de training werd beoordeeld met een 8,8 en deelnemers ervaren meer zekerheid in de uitvoering na afloop.

De intervisie training voor 2020 staat alweer gepland, meer info hierover

Er worden intervisiegroepen gestart voor zzp-ers. Ben je op zoek naar een intervisiegroep, meld je hier aan als belangstellende.