Stoppen en doorgaan

Soms moet je snijden in je activiteiten. Vooral als het teveel wordt, als je er geen energie meer uithaalt, als je waardegedreven wil afbouwen. Of nog tig andere redenen. Al een aantal jaren hield me de vraag bezig omtrent de breedte en de focus in mijn bedrijf. Blijf ik alle dingen doen waar ik goed in ben?. Of ga ik me focussen? Wat wil ik op dit moment van mijn leven neerzetten.

Als ik terugkijk dan ben ik blij en trots. Ik kan zien waar ik van betekenis was. Ik hou van crisis, chaos, demotivatie juist omdat er dan werk aan de winkel is. Ik kan aandacht geven aan mensen en teams die zich verwaarloosd voelen, ik kan overzicht bieden waar andere dat kwijt zijn. Een perspectief aanreiken  waar een tunnelvisie heerst. Ik hou van zaken weer op poten zetten.

Zo heb ik het afgelopen jaar orde op zaken gesteld. Als projectmanager bij RINO Zuid heb ik mijn portefeuilles teruggebracht en als zelfstandige ben ik gestopt met mijn therapie activiteiten. Ik realiseerde  me dat ik langdurige trajecten mogelijk niet meer kon afbouwen op de manier waarop ik dat zou willen. Ik kwam in een spagaat van eisen – die ik ooit zelf in een beroepsvereniging had opgesteld – en waardes. Dat versnelde deze beslissing.

Zo versnelde corona de beslissing al mijn activiteiten in een combinatie van online beeldbellen met een online ontwikkelomgeving aan te bieden. De belangrijkste opdrachten en oefeningen die ik in de loop der jaren heb ontwikkeld daarin gebundeld. Zo vullen online reflecteren en ervaringsleren in de praktijk elkaar perfect aan. Het combineren van online coaching of supervisie opdrachten, informatie en oefeningen zorgt voor een feestje. Een van de eerste deelnemers verwoorde het zo: “het is alsof ik elke keer een cadeautje uitpak”

“Het geeft minder stress en meer rendement.” Doordat je een groot deel thuis of op je werk kunt doen, geen tijd meer kwijt bent aan reizen en de activiteiten kunt kiezen en doen wanneer het jou uitkomt. Juist door de vaste coach of supervisie momenten blijft er verbinding met je ontdekkingen en reflecties thuis. Voor deze online ontwikkelomgeving heb ik ME-WE E-Learning opgezet en gaan samenwerken met Linda van Zen by Nature en met Cigdem van Valour Gym

Er is nog heel wat te verbeteren, te ontwikkelen, in te richten. Gelukkig maar, want anders was ik klaar. De helft van de trainingen zijn af. De rest volgt in de loop van het jaar.  Het leuke is dat je nu de keuze hebt alles online te doen, fysiek of een combi daarvan. Alleen de Training Teamcoaching en de Training intervisie begeleider blijven online. Het maakt niet meer uit of je in Groningen, Berlijn of Kaapstad zit. Je kunt gewoon meedoen.

Een groot deel van de foto’s op Me-WE E-Learning zijn gemaakt door Wendy Boon