Dynamiek in de samenwerking

Wil je professioneel intervisie leren begeleiden? Wil je kunnen variëren in de methodiek van intervisie? Wil je ervaringsgerichte werkvormen toepassen? De groepsontwikkeling van teams en de dynamiek in de samenwerking beter leren begrijpen? Wil je als intervisiegroep professioneler de intervisie vormgeven? Dan is deze intervisie training iets voor jou! Of: voor jullie als je deze training samen als intervisiegroep wilt volgen. Intervisie is een begeleidingsvorm waarbij professionals elkaar ondersteunen in het verbeteren van hun deskundigheid van het werk, hun professionaliteit en wat het werk met hen doet. Daarvoor kunnen ingebrachte onderwerpen persoonlijk, professioneel, methodisch en ethisch zijn.
Een intervisiegroep streeft naar een veilige omgeving zonder hiërarchie. De onderwerpen hebben vaak betrekking op de inhoud van het werk. Ervaringen, gevoelens, overtuigingen, organisatie- team of groeps-dynamiek, parallelprocessen, persoonlijke & professionele indentiteit en ethische vragen komen aanbod.

Wat leer je

Je leert verschillende methodieken toe te passen zoals de positieve en de stralend falen methodiek. Je leert persoonlijke patronen, parallelprocessen en overdracht en tegenoverdracht herkennen. De groepsdynamiek en de teamontwikkeling komen aan bod alsmede hoe intervisie te installeren binnen je organisatie.

Begeleiding van intervisie vraagt om meerdere competenties. Naast het bewaken van de tijd en structuur,  samenvatten en doorvragen. Is het belangrijk een betrouwbare omgeving te bieden, te spiegelen en de dynamiek te bespreken. Tijdens de intervisie-training leren de deelnemers over hun eigen stijl, professionele identiteit in relatie tot persoonlijke patronen.

Leeropbrengst

Na deze intervisie-training ben je in staat om zelfstandig een intervisiegroep te begeleiden. Intervisie binnen je organisatie te implementeren. Diverse werkvormen in te zetten.

Deze interactieve online intervisie training zal gegeven worden op:

  • Najaar 2022:  vrijdagen 14 oktober, 11 november en 16 december 2022 van 09.30 – 13.00 uur
  • Voorjaar 2023: 17 maart, 14 april, 12 mei 2023 van 09.30 – 13.00 uur
  • Najaar 2023 6 oktober, 3 november, 1 december van 09.30 – 13.00 uur
 • De van oorsprong 3-daagse fysieke intervisie-training is een volledige online en interactieve blended training. Een mix van online les en uitwisseling via zoom, voorbereiding in een online leeromgeving, oefenen in intervisie online via Zoom, reflectie en individuele coaching. We starten telkens om 09.30 uur.

Tijdsinvestering: 12 uur contacttijd bestaande uit intervisiemethoden en individuele coaching en 36 uur voorbereiding, oefeningen, feedback.

Accreditatie
 • LVSC – 6 PE – (leer)supervisoren, coaches en organisatiebegeleiders
 • Registerplein – 26 PE – Cliëntondersteuners, Gezinshuisouders, GGZ-agogen, Maatschappelijk werk, Sociaal Agogen, Register Sociaal Juridisch Dienstverleners, Sociaal Werkers
 • Register Vaktherapie 30 PE
 • SKJ – 32 PE – jeugdzorg professionals
 • ST!R 15 PE – Erkend Coach, Organisatiecoach, Teamcoach

Kosten € 950,= inclusief BTW, reader, 20 % korting voor LVSC leden.

Wil je interne medewerkers opleiden, intervisiebeleid implementeren en borgen binnen je  organisatie? Dan is een incompany maatwerktraject mogelijk. Neem contact op via het contactformulier of bel naar 06 53 94 41 47

Een gedachte over “Training Intervisie Begeleider